În mod curent, în domeniul dislexiei, filtrul de culoare este utilizat de către dislexici în forma fizică. Mai exact utilizează o foaie de plastic colorat transparent, pe care o amplasează peste foaia de hârtie de pe care citesc. Setarea culorii optime se face în urma unui consult, care se poate realiza în câteva locuri în lume doar, deci este relativ inaccesibil marii mase. 
ColorVeil oferă posibilitatea dislexicilor să își configureze singuri în timp filtrul de culoare potrivit prin încercări repetate. Dezvoltăm și un mecanism de monitorizare și feedback, atât la nivel individual, cât și agregat statistic printr-un motor de inteligenta artificiala la nivelul tuturor utilizatorilor aplicației. 
ColorVeil este accesibilă online oriunde pe plan mondial, este dezvoltată nativ ca un produs internațional și adresează nevoia primară de învățare / citire a potențial peste 200 milioane de oameni afectați de sindromul dislexiei cu limite vizibile de învățare și, deci, integrare în societate, ajutându-i să se integreze mai ușor în viața cotidiană ca oameni valizi și productivi ai comunității.
SUS